124

litaba

Ea mantlha

Bongata ba lisebelisoa tsa mantlha tsa makenete ke li-conductors tse fokolang tsa phallo 'me li na le ho kenella ka tlase, athe lisebelisoa tse sa sebetseng joalo ka moea, koporo le pampiri li na le tatellano e tšoanang ea boholo ba ho kenella.Lisebelisoa tse ling, tse kang tšepe, nickel, cobalt le li-alloys tsa tsona, li na le matla a phahameng.

E le ho ntlafatsa matla a khoheli a coil-core coil, mochine oa magnetic o hlahisoa, joalokaha ho bontšoa ho Setšoantšo sa 1.2.Molemo oa ho hlahisa motsoako oa makenete ke hore ho phaella ho matla a eona a holimo, bolelele ba tsela ea makenete (MPL-magnetic path length) e hlakile ha u habanya feela.Ntle le moo Z e leng haufi le khoele, matla a khoheli a koalehile haholo-holo bohareng.

Pele matla a khoheli a tlatsoa 'me karolo e' ngoe ea coil e khutlela sebakeng se sekoti, ho na le sebaka se khaotsoeng sa hore na matla a khoheli a ka hlaha hakae ho data ea makenete.

Matla a makenete, matla a matla a khoheli le ho hanyetsa magneto

MMF le matla a matla a khoheli H ke lintlha tse peli tsa bohlokoa ho magnetism.Ba na le kamano ea sesosa: MMF=NI, N ke palo ea ho phethoha ha khoele, 'me ke hona joale.

Magnetic field intensity H, e hlalosoang e le matla a khoheli ka bolelele ba yuniti: H= MMF /MPL

Magnetic flux density B, e hlalosoang e le palo ea melapo ea matla a khoheli sebakeng se seng le se seng: B = φ/Ae

Phallo e hlahisoang ke MMF ho data e fanoeng e itšetlehile ka ho hanyetsa ha data ho phalla.Khanyetso ena e bitsoa magnetoresistance Rm

Kamano pakeng tsa MMF, magnetic flux le magnetic resistance e tšoana le kamano pakeng tsa matla a electromotive, a hona joale le a ho hanyetsa.

Lekhalo la moea

Ha bolelele ba tsela ea makenete ea MPL le sebaka sa mantlha sa Ae se fanoa, motsoako oa matla a khoheli o entsoeng ka lintlha tse phahameng tsa phihlello o na le khanyetso e tlase ea makenete.Haeba potoloho ea makenete e na le lekhalo la moea, matla a eona a khoheli a fapane le a matla a khoheli a entsoeng ka data e tlase ea resistivity (joalo ka tšepe).Hoo e batlang e le ho tsilatsila hohle ha tsela ena ho tla ba ka lekhalo la moea, hobane ho tsilatsila ha lekhalo la moea ho kholo haholo ho feta data ea magnetic.Lits'ebetsong tse sebetsang, ho hanyetsa matla a khoheli ho laoloa ka ho laola boholo ba lekhalo la moea.

Equivalent permeability

Ho tsilatsila ha lekhalo la moea ke Rg, bolelele ba lekhalo la moea ke LG, 'me ho tsilatsila ho feletseng ke Rmt.

Rea u amohela ho buisana le BIG bakeng sa ho odara ha magnetic core.Re na le basebetsi ba profeshenale ho u fa litšebeletso tse felletseng.

 


Nako ea poso: Dec-06-2021